KNS
A Gealan STV

A Gealan STV


A GEALAN STV® rendszere elsőként kínál az ablakgyártóknak egy kiforrott rendszert a ragasztott táblás ablakok észszerű és gazdaságos gyártására.

 

Az STV® technológia és a hagyományos acélmerevítés együttese korábban megvalósíthatatlan elemméretet teszi lehetővé. Ezzel a módszerrel még a speciális építési projektekben is stabilabb elemek valósíthatók meg.

A szokványos méretű fehér elemek (1,50 x 1,50 méteres ablakok és 1,10 x 2,30 méteres erkélyajtók) építésekor az STV® technológia feleslegessé teszi az acélmerevítést. Ezáltal pedig számottevő mértékben javul az ún. Uf-érték (a javulás profilkombináció függvényében akár 0,2 W/(m²K) is lehet). Az ablaktábla és a szárny összeragasztása javít a betörésvédelmen, ugyanis tovább nehezíti az elemek felfeszítését.

 

A GEALAN saját fejlesztésű STV® (németül: Statische-Trocken-Verglasung, magyarul: statikus szárazüvegezés) ragasztástechnikájában az üveget és a szárnyprofilt kifejezetten az ablakkészítéshez kidolgozott ragasztószalaggal ragasztják össze az üveg megszokott falcolásával. Az ablaktáblák és a szárnyprofil összeragasztásával a szárny átveszi az üvegtábla merevségét és az egész rendszer szilárdabbá válik. Így a szabványos elemek gyártása acél felhasználása nélkül is lehetséges. Még stabilabb elemek gyárthatók acél felhasználásával és a GEALAN STV® technológia alkalmazásával. Speciális konstrukciók esetében lehetséges a boltívek és ferde ablakok merevségének jelentős megnövelése is.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more